Miljardär innan 100! Är det målet?

Absolut inte! 

Titeln på bloggen är lite tillspetsad och långt ifrån vår målsättning. Första delmålet är att spara 1 MSEK inom ca tre år. Det kommer ge oss en stor frihet om något händer i livet samtidigt som avkastningen ger ett extra tillskott varje månad. De flesta säger dessutom att första miljonen är svårast, när den är uppnådd rullar det på mer av sig självt. Då säger vi upp barnförsäkringarna och när vi är nere i 50 % belåningsgrad slutar vi amortera. Detta (särskilt det sistnämnda) kommer ge bra skjuts på insättningarna till ISK:en och tillsammans med ränta-på-ränta kommer pianot bli allt mer självspelande. 

Vi har automatiserat sparandet och 25 000 kr dras direkt när lönerna kommer in. Fondfördelningen är satt och kommer inte justeras förens miljonen är nådd (med undantag för justerad andel räntor). Det gör att vi inte behöver tänka så mycket, utan mest se till att hålla utgifterna i schack. 

Under tiden passar vi på att leva och njuta av varandra och det som finns omkring oss! Vi lever gott kan göra det vi vill ändå. Dessutom har vi mer tid över eftersom vi inte hänger på byggvaruhusen eller inredningsaffärerna på lediga stunder :) 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Första månaden!

Hej och välkommen!

Tredje månaden